نسخههای ویژهی اندروید برای کلاس خاصی از سختافزارها طراحی شدهاند و علاوهبراین نسخههای دیگری از این پلتفرم مثل اندروید وان (Android One) و اندروید گو (Android Go) نیز دردسترس قرار دارند و همین موضوع، شرایط را پیچیدهتر میکند. درک تفاوت میان همهی نسخههای اندروید و بهخصوص میان اندروید گو و اندروید وان میتواند دشوار باشد زیرا هردو بهعنوان سیستمعاملهایی طراحی شدهاند که بتوان آنها را روی دستگاههای اقتصادی با مشخصات ضعیف سختافزاری نصب کرد. اجرای اندروید روی سختافزارهای ضعیف یکی از استراتژیهای تجاری گوگل برای درآمدزایی است و علاوهبراین میتواند در ایجاد زیرساختها و خدمات فناوری به کشورهای درحال توسعه کمک کند.
مهندسان نرمافزار و توسعهدهندگان برنامههای کاربردی، تفاوتهای ظریف بین پلتفرمهای مختلفی اندرویدی را میدانند اما شاید تشخیص این نسخهها و مزیتها و معایب آنها برای کاربران عادی چندان آسان نباشد.
اندروید وان چیست؟
میتوانید اندروید را بهعنوان راهکاری درنظر بگیرید که شرکتهایی مثل نوکیا و موتورولا میتوانند با استفاده از آن گوشیهای هوشمند با عملکردهایی شبیه گوشیهای پیکسل گوگل بسازند.
بهنوشتهی اندروید سنترال، شرکتهای سازندهی گوشیهای اندرویدی معمولی، تصمیم میگیرند که در محصول خود از چه سختافزاری استفاده کنند و سپس از کد منبع اندروید برای توسعهی سیستمعامل آن بهره میبرند. گوگل در این زمینه آزادی عمل بسیار زیادی به شرکتهایی مثل سامسونگ داده است که به آنها اجازه میدهد گوشیهای اندرویدی ردهبالا و پیشرفتهای تولید کند و سپس نرمافزار و سیستمعامل را برای پشتیبانی از امکانات اضافهی موردنظر خود تغییر دهند. اگر شرکت سازندهی گوشیهای هوشمند بخواهند از خدمات و نام تجاری گوگل مثل کروم، Google Photos، جیمیل و گوگلپلی در محصولات خود بهره ببرند، باید مجموعهای از آزمایشها را روی دستگاههای خود اجرا کنند.
این آزمایشها واقعاً فقط برای انجام یک کار در نظر گرفته میشود و آن اطمینان حاصل کردن از اجرای همهی برنامههای استاندارد موجود در گوگلپلی است. غول جستوجوی اینترنت باید اینکار را انجام دهد تا بازار برنامهها در همهی نسخههای سیستمعامل موبایلی آن دردسترس باشد و در غیر این صورت اطلاع نداشتید کدامیک از برنامههای موجود در فروشگاه گوگل روی دستگاه شما کار میکنند و کدام با آن سازگاری ندارند. وقتی گوشیهای هوشمند این آزمونها را انجام میدهند، گوگل میتواند نحوهی نوشتن برنامهها برای فروشگاه پلی و موارد دیگر را روی هر دستگاهی استانداردسازی کند.
شرکتهای سازندهی محصولات مجهز به اندروید وان تا حدودی استقلال خود را درمورد سختافزار و نرمافزار از دست میدهند. هنگامی که یک گوشی مجهز به این سیستمعامل درحال تولید است، تصمیم نهایی درمورد سختافزار دستگاه برعهدهی گوگل خواهد بود تا اطمینان حاصل شود محصول مورداشاره کیفیت لازم را با قیمتی مقرونبهصرفه ارائه دهد و سپس بر تولید نرمافزار نظارت میکند و مسئولیت بهروزرسانی آن نیز برعهدهی غول جستوجوی اینترنت خواهد بود. اندروید وان اساساً برای بازار هند طراحی شده است اما اکنون دامنهی استفاده از این نسخه گسترش یافته است تا بتوان از آن روی طیف گستردهتری از محصولات استفاده کرد.
اندروید گو چیست؟
اندروید گو مثل اندروید وان یا اندروید معمولی که در گوشیهایی مثل پیکسل وجود دارد نیست. این همان اندروید Oreo یا نسخههای بالاتر است که برای سختافزارهای ردهپایین با رم یک گیگابایت یا حتی کمتر بهینهسازی شده است.
وقتی شرکتهای سازندهی گوشیهای هوشمند، کد منبع اندروید را دریافت میکنند و نسخهی سفارشی خاص خود را براساس آن میسازد، پیکربندی دستگاه را نیز تعیین خواهند کرد. این تنظیمات برای ارائهی بهترین پیشتیبانی سختافزاری گوشی طراحی شده است.
اندروید گو پیکربندی خاصی از اندروید اصلی است که گوگل آن را با ترفندهای خاص خود در سطح پتلفرم برای بهینهسازی بیشتر سیستمعامل با سختافزار ردهپایین طراحی کرده و از نسخهی سبکتر چارچوب خدمات پلی بهره میبرد. شرکتهایی که گوشیهای هوشمند تولید میکنند قادر خواهند بود از این پیکربندی بهعنوان پایهای برای ساخت نسخهی اندروید سفارشی خود بهره ببرند و پس از اضافه شدن مشخصات پشتیبانی سختافزاری، نیازی به بهینهسازی بیشتر ندارند.
درحالیکه اندروید گو شامل نسخههای ویژهی برنامههای گوگل است که برای دستگاههایی با رم یک گیگابایت و کمتر بهینهسازی شدهاند، گوشیهای مجهز به این سیستمعامل درست مثل دستگاههایی که از اندروید وان و اندروید اصلی بهره میبرند، میتوانند هر برنامهای را از گوگلپلی دانلود و نصب کنند. تفاوت اندروید گو با اندروید استاندارد، منقطهی خاصی در فروشگاه پلی است که برای برنامههای سازگار با این نسخه در نظر گرفته شده است.
اندروید گو در اوایل سال ۲۰۱۸ با گوشیهایی از نوکیا، میکرومکس، لاوا، ایسوس، آلکاتل، ZTE و General Mobile عرضه شد. موتورولا نیز در جولای ۲۰۱۸ از این سیستمعامل برای قدرت بخشیدن به سری فوقالعاده موفق E استفاده کرد.
نتیجهگیری
اندروید وان، اندروید گو و نسخهی اصلی این سیستمعامل همگی راهکارهایی برای ارائهی گوشیهای مجهز به اندروید هستند که بهخوبی با سختافزار داخلی سازگاری دارند. بهعبارت دیگر امکان اجرای میلیونها برنامهی اندرویدی روی هر سه نسخهی مذکور وجود دارد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.